Pozdrowienia dla Sokoła - dzięki za kartkę, doczekać się ciężko, bo w ramach korków w tym cudnym mieście, stawiam tam auto i wsiadam w metro do roboty
[O1] Jak sprawdzić stan silnika ?
Zwiń
X
-
[O1] Jak sprawdzić stan silnika ?
Witam
Po długim wyszukiwaniu i czytaniu waszych rad dotyczących zakupu autka wybrłem jedną ofertę. KLIK
Raczej jestem zdecydowany na zakup, mimo kilku niedociągłości tzn. wymieniona przednia szyba ale po kamieniu (jest faktura), jeden wgniotek na przednim nadkolu. Środek okej, czysty, nie zniszczony.
Mam wielką prośbę do forumowiczów o radę jak i gdzie najlepiej spradzić kondycję silnika/turbiny? W ASO czy w MT ? I na co jeszcze zwrócić uwagę przed zakupem ??
Z góry dziękujęJahrem
:food
-
-
Zamieszczone przez SpikeMam wielką prośbę do forumowiczów o radę jak i gdzie najlepiej spradzić kondycję silnika/turbiny? W ASO czy w MT
Przy jeździe próbnej przepałuj tak samochód do prawie do czerwonego pola (O ile będzie rozgrzany) i zobacz czy nie traci mocy czy cuś :-)Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalW MT , nawet nie wiem czy ASO ma do tego specjalny sprzęt .
Zamieszczone przez ZiomalPrzy jeździe próbnej przepałuj tak samochód do prawie do czerwonego pola (O ile będzie rozgrzany) i zobacz czy nie traci mocy czy cuś :-)
[ Dodano: Pon 19 Mar, 07 22:01 ]
Zamieszczone przez -Piotr-Dobry temat na temat;
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2961
Zamieszczone przez koja86jak przebieg jest udokumentowany to powinno być oki ale posłuchaj Ziomala i sprawdz w MT
[ Dodano: Pon 19 Mar, 07 21:38 ]
Krzychu (Katowice)na pewno by ją przetestowałJahrem
Komentarz
-
-
Wiem, jesteśmy umówieni na sprawdzenie.
Małe sprostowanie ulica Styczniowa 2
Plan gdzie się znajdujemy jest TUTAJDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftdwom literkami na koncu sa moze od 2,5 roku[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
daneczek76, Powiat mikolowski, powiedzmy ze w tej okolicy przez pewien czas mieszkalem To tak jak z SCI bylo malo tablic, az do momentu jak handlarze zaczeli rejestrowanie aut. Szybko sie skonczyly takie z jedna i dwoma literkami
Ale tak jak mowie, to takie luzne stwierdzenie, cena wyglada byc OK, przebieg tez wiec wszystko powinno byc w normie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSpike, Tak z ciekawosci spytam, wnikales czemu auto jest przerejestrowane jakis czas temu?? Bo cos mi to nie pasi, bo numery z dwom literkami na koncu sa moze od 2,5 roku. Chyba ze po tym kamyczku ktos zmienil tablice z naklejka
[ Dodano: Wto 20 Mar, 07 13:17 ]
Krzych ? Napisz proszę co obejmuje taka diagnostyka ?Jahrem
Komentarz
-
-
Jeśli moge się podłączyć jesli ktoś z was zna nazwe programu do zminy przebiegu licznika albo jak to zrobić to był bym zobowiązany. Mam u kolegi drugi licznik i chciałbym z zepsutego ten sam przebieg wsadzić żeby było ok.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez psychodadZamieszczone przez KrzychWiem, jesteśmy umówieni na sprawdzenie.
Małe sprostowanie ulica Styczniowa 2
Plan gdzie się znajdujemy jest TUTAJ
Już zaczynam się bać ...Jahrem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Mam u kolegi drugi licznik i chciałbym z zepsutego ten sam przebieg wsadzić żeby było ok.
Bez tego auto nie zapaliDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSpike, No i wszystko jasne, tak z glupoty zapytalem, ale jednak cos bylo
[ Dodano: Sro 21 Mar, 07 12:26 ]
No i octvka moja Wszytko wyszło na tescie jak trzeba
Przebieg nawet mniejszy niż na szafie
Fabryka dała, moge juz mówić MI 5 KM gratis czyli mam 115 KM przy 3946 Rpm, a moment 232 Nm przy 2344 Rpm. :hura Potem wrzuce wykres
Dziękuję Panu Krzysztofowi za test i miłą obsługę :szeroki_usmiech Mam nadzieję że niedługo spotkamy się na jakiś chip :diabelski_usmiechJahrem
Komentarz
-
-
Miło było poznać nowego kolege Fajnie ,że octa wyszła ok i jesteś zadowolony z zakupu :!: btw ładny kolorek !
U mnie przebieg się nieco różnił 128 na szafie 144 faktyczny ... Gość sprzedawał mi autko twierdząć ,że jeszcze nie miało dużego przeglądu , wszystkie wpisy zrobione do ksiązki ( pewnie za flaszke na serwisie ).Kupiłem go jak miał 78tyś a faktycznie miał 90z hakiem , przegląd na papierku ... uf całe szczęście ,że pasek , płyny ,olej zostały wymienione po zakupie wozu.Co za ludzie ... ryzykować utrate twarzy za 16k.
Co do pomiarów i reszty diagnostyki musielismy przłożyć piłowanie autka ;( Strasznie myszkowało na rolkach :cry: i pan Krzysiu obawaił się go pałować na pomiarach.Jutro jade do poleconych przez niego chłopaków z Ochojca.Już się umówiłem.Z opisu telefonicznego wygląda im to na belke9 mam taką nadzieje )Jak tylko zawias doprowadze do igły dokończymy pomiary i pomyślimy nad korektą wykresu bo jednak o dwumasówke się obawiam przy 340Nm u dołu :szeroki_usmiech
pozdrochip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez psychodadMiło było poznać nowego kolege Fajnie ,że octa wyszła ok i jesteś zadowolony z zakupu :!: btw ładny kolorek !
Również się cieszę bo zakup trafiony Też mi się podoba ten kolor taki dość mało spotykany :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez psychodadU mnie przebieg się nieco różnił 128 na szafie 144 faktyczny ... Gość sprzedawał mi autko twierdząć ,że jeszcze nie miało dużego przeglądu , wszystkie wpisy zrobione do ksiązki ( pewnie za flaszke na serwisie ).Kupiłem go jak miał 78tyś a faktycznie miał 90z hakiem , przegląd na papierku ... uf całe szczęście ,że pasek , płyny ,olej zostały wymienione po zakupie wozu.Co za ludzie ... ryzykować utrate twarzy za 16k.
Zamieszczone przez psychodadCo do pomiarów i reszty diagnostyki musielismy przłożyć piłowanie autka ;( Strasznie myszkowało na rolkach :cry: i pan Krzysiu obawaił się go pałować na pomiarach.Jutro jade do poleconych przez niego chłopaków z Ochojca.Już się umówiłem.Z opisu telefonicznego wygląda im to na belke9 mam taką nadzieje )Jak tylko zawias doprowadze do igły dokończymy pomiary i pomyślimy nad korektą wykresu bo jednak o dwumasówke się obawiam przy 340Nm u dołu :szeroki_usmiech
Mam nadzieję że niedługo się pojawię na podkręceniu na 300+ Nm
[ Dodano: Czw 22 Mar, 07 11:01 ]
P.S.
Punkcik dla krzycha za profesjonalne testy i pośrednią pomoc w zakupie :!:Jahrem
Komentarz
-
Komentarz